Verksamheten

Padelsporten i Sverige växer snabbt och Court1 driver en padel och träningsanläggning i Nacka utanför Stockholm. Vi erbjuder spel på 6 banor – 5 dubbelbanor och 1 singelbana och som ett grymt komplement till padeln har vi ett gym mitt i hallen.

Vi har en välsorterad shop & café med ett ”community table” där du kan sitta och ta en kaffe och snacka med dina padelkompisar. Dam- och herromklädningsrum finns såklart på plats och självklart med bastu i båda omklädningsrummen. Parkeringsplatser finns i direkt anslutning till anläggningen.

”att spela padel”

 

Padel är en relativt enkel sport att lära sig och kan beskrivas som en hybrid mellan tennis och squash. Dubbelbanan är 10 x 20 m och omgärdas av glasväggar och galler. I mitten av banan finns ett 88 cm högt nät. Ett padelracket är gjort av kompositmaterial och har inga strängar utan istället en perforerad slagyta. Det finns i huvudsak tre olika former av racketar, runda, diamantformade och droppformade. Skaftet är kort, ca. 100 mm.

Bollen är ungefär lika stor som en tennisboll men något mjukare. Padel spelas likt tennis med game och set. Game räknas som i tennis, 15/30/40/game. Först till sex vunna ”game” vinner ”setet” och man måste vinna med minst två game. Vid ställningen 6 – 6 spelas ett avgörande game, först till sju vunna bollar vinner. Vanligtvis spelas matcher i bäst av 3 eller 5 set.

Padel spelas oftast i dubbelform. Det finns endast ett fåtal banor i Sverige där man kan spela singel, en av de banorna finns nu hos Court1 i Nacka. En singelbana är 6 x 20 meter och samma spelregler gäller oavsett man spelar singel eller dubbel.

Padel är en sport där alla kan spela, oavsett kön och ålder. Sporten är en jämlik och mycket bra träningsform, på alla sätt.

10 x 20 m

Dubbelbana

6 x 20 m

Singelbana

Banor

Dubbelbanor

Enkelbana

kvadratmeter Gym

Padel spelas oftast i dubbelform. Det finns endast ett fåtal banor i Sverige där man kan spela singel, en av de banorna finns nu hos Court1 i Nacka.